9.11.04

Μπλε σκορπιοί και πράσινα άλογα

Είναι λυπηρό το πόση ελπίδα χρειάζεται ο κόσμος και το ότι τα κανάλια θα του πουλήσουν ελπίδα (και τίποτα άλλο). Βρήκαν λέει το φάρμακο του καρκίνου στο δηλητήριο του μπλε σκορπιού. Και το προμοτάρουνε αδρά σε όποιον κάθεται να τους ακούσει.

Και για τι πράγμα δεν σας είπαν στην τηλεόραση; Ας πούμε μερικά που μου έρχονται στα γρήγορα γιατί έχουμε και άλλες δουλειές: Για το είναι τρομερά απίθανο να υπάρχει ένα τέτοιο φάρμακο στη φύση χωρίς κατεργασία, για το ότι υπάρχουν τόσες διαφορετικές μορφές καρκίνου, για το ότι το "ανακάλυψε" βιολόγος και όχι γιατρός, για το ότι βρέθηκε εκτός εργαστηρίων παρά τα δισεκατομμύρια που σπαταλάει η φαρμακευτική βιομηχανία για να το ανακαλύψει, για το ότι αν θέλει ο ασθενής 10 λίτρα το χρόνο θα έπρεπε να "αρμεχθούν" 5.000 σκορπιοί για τον καθένα, για το ότι εντελώς τυχαία έψαχνε η Κούβα ένα τρόπο να ανακάμψει την τουριστική βιομηχανία της, για το ότι η διεθνής ιατρική κοινότητα λέει ότι όλα αυτά είναι φούμαρα (εκτός από τους 10 γιατρούς στα ελληνικά κανάλια φυσικά, που ψάχνουν τρόπο να προβληθούν). Καλά ρε μάγκες, δηλαδή τόσο ξύπνιοι είστε εσείς που ανακαλύψατε το φάρμακο; Οι άλλοι μαλάκες είναι;

Αλλά, εντάξει, τον κόσμο τον καταλαβαίνω. Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Ντροπή στα κανάλια. Ντροπή Ευαγγελάτε. Ντροπή δημοσιογράφοι.

Κάτι τέτοιες στιγμές είναι που καταλαβαίνω φιγούρες που θεωρούσα τρελλούς και extreme όπως ο Λεβέντης και ο Καρατζαφέρης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: