14.2.05

The page cannot be found

Είμαστε αστείοι, έτσι;

Ποιοί έχετε επισκεφθεί τη σελίδα Dirty Works Greece (μην προσπαθείτε να τη δείτε, δεν υπάρχει πλέον η σελίδα όμως μπορείτε να δείτε τα cached pages του site στο Google);

Ναι, μιλάω για εκείνη τη σελίδα που με τραγελαφικό τρόπο "υπόσχεται" πως με μία απλή πληρωμή με πιστωτική κάρτα θα μπορέσετε να βρείτε μια θέση στο Δημόσιο; Κυκλοφόρησε με email πρόσφατα.

Δείχνει πρωθυπουργούς να παίρνουν φακελάκι (φωτομοντάζ της πλάκας) και έχει και τιμοκατάλογο υπηρεσιών. Η σελίδα φυσικά κάνει μπαμ ότι είναι μια φάρσα. Αλλά φαίνεται πώς κάποιοι δεν το πήραν έτσι.

Σκεφτείτε λοιπόν πόσο ανατρίχιασα όταν διάβασα στο in.gr:



Συνελήφθη γλύπτης που υποσχόταν διορισμούς στο Δημόσιο μέσω Internet

...

Η αστυνομία υπολογίζει πως τα θύματά του ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες σε όλο τον κόσμο, ωστόσο μέχρι στιγμής είναι αδιευκρίνιστο πόσους έχει καταφέρει να εξαπατήσει ο 34χρονος γλύπτης.




Δηλαδή μιλάμε έχουμε ξεφύγει έτσι;

Και θέλετε να δείτε πώς τον βρήκαν; Μέσω των πληροφοριών που είχε δώσει όταν έκανε register το site:



Administrative Contact:
Dimitrios Fotiou (C8307350-LRMS) dimitrisfotiou@yahoo.co.uk
Fotiou
9 Varika str.
Athens, Athens Athens
GR
Phone: +30.6937955xxx (εγώ το κρύβω, αυτός το δείχνει)


Δηλαδή αν ήταν πραγματικός απατεώνας θα έδινε τα στοιχεία του;

Κύριοι, εσείς με την εξουσία, δείξτε λίγο έλεος!

Και λίγο χιούμορ.

1 σχόλιο:

Your Man είπε...

Το in.gr άλλαξε στάση και έγινε πιο επιφυλακτικό, αλλάζοντας το άρθρο του. Φαίνεται πως κάποιοι τους σφυρίξανε ότι γίνονται ρεζίλι με τέτοια "λαβράκια".

Πάντως ακόμα δεν φαίνεται να τους έχει πει κανείς (ή αν τους το είπε δεν τον πιστέψανε) πως η "ειδική" φόρμα (λες και υπάρχουν γενικές και ειδικές φόρμες) δεν πήγαινε ποτέ πουθενά ακόμα και αν τη συμπλήρωνες γιατί δεν έκανε POST δεδομένα. Απλά σε πήγαινε σε μια γενική (και ουχί ειδική) ευχαριστήρια σελίδα.