28.11.07

Politically Incorrect

Σήμερα ήρθε ένα παιδί στο γραφείο για interview για μια θέση Video Editing Assistant.

Τώρα εμένα προφανώς με ξέρετε, το ότι θεωρώ το κεφάλαιο ως μέσο προόδου (επικίνδυνο μέσο ναι μεν, αλλά οποιαδήποτε πρόοδος μπορεί να πάει either way) παίζει να το έχετε υποπτευθεί.

Έχω βάλει λοιπόν την αγγελία μου, έστειλε το παιδί αυτό ένα email με βιογραφικό, καλό φάνηκε από αυτά που έλεγε, είπε ότι έχει και demo να δείξει, τον έφερα για interview.

Αφού τα είπαμε περί θέσης, εταιρίας, αμοιβής και ότι άλλο λέμε στα πρώτα 15 λεπτά ενός interview, και αφού τον είδα λιγο να δαγκώνεται και να στριφογυρνάει στην καρέκλα του, έβγαλε και το demo...

... το οποίο demo απαρτίζεται από τα εξής βιντεάκια:
  • διαφημιστικό κλιπάκι της ΚΝΕ
  • συλλαλητήριο του ΚΚΕ
  • βιντέακι - ντοκουμένο με αστυνομικές / στρατιωτικές δυνάμεις να κάνουν κάτι που δεν θυμάμαι, πιθανόν να ανοίγουν κεφάλια, να εισβάλλουν στο Πολυτεχνείο ή κάτι αντίστοιχο που δεν θυμάμαι
  • ομιλία Χαρίλαου Φλωράκη για την οποία είχα την απορία αν είναι ακόμα ζωντανός ο Φλωράκης, αλλά κρατήθηκα και δεν ρώτησα
  • αποσπάσματα ομιλιών από πολιτικούς άλλων κομμάτων με φράσεις όπως "ΕΚΤΡΩΜΑ" να πετάγονται δίπλα τους ενώ μιλάνε
  • συναυλία κάποιου death metal συγκροτήματος (όχι, όχι, ακόμα κι εκεί δε το σώζει γιατί ήταν συναυλία οργανωμένο από τον Οδηγητή)
Προσπερνώντας τις ιδεολογικές μας διαφορές, αφού άλλωστε το τι πιστεύει ο καθένας έχει να κάνει με τις εμπειρίες του και όλοι δυνητικά μπορεί αύριο να πιστέψουμε το αντίθετο από ότι πιστεύουμε σήμερα (μη τα ξαναλέμε), προσπαθώ να σταθώ στις τεχνικές λεπτομέρειες της δουλειάς του, όταν εκείνος αρχίζει να βγάζει λόγο:

Το ότι είμαι κομμουνιστής δεν έχει να κάνει με το ότι φοράω Nike, έτσι; Είμαι ελεύθερος να πρεσβεύω ότι θέλω και να φοράω ότι θέλω. Και όσο για το αν μπορώ να φτιάχνω βιντεάκια ελκυστικά ώστε να πιάνω τον παλμό της αγοράς, εγώ γνωρίζω το τι θέλει η αγορά καλύτερα από κάποιον άλλον γιατί εγώ την έχω πολεμήσει την αγορά.

Κρίνοντας λοιπόν πως εγώ θέλω video editor κι όχι πολεμιστή, τον ξεπροβόδισα με το catchphrase Θα σας ειδοποιήσουμε. Που σημαίνει Don't call us, we'll call you.

26.11.07

Bob Φουκαράκης ο Φουσκωμενοπαντελόνης

Μη μασάτε.

Τα νέα του ότι το ΕΣΡ τα πήρε με τον Μπομπ επειδή τον ψιλοπαίρνει είναι στάχτη στα μάτια.

Στην πραγματικότητα, ο μοναδικός λόγος που επιτίθεται το ΕΣΡ στον Μπομπ είναι επειδή έμαθε πως είναι drug dealer (εεεε συγγνώμη, coffee dealer εννοούσα) από το Amsterdam και χρησιμοποιεί πλαστό διαβατήριο με ψεύτικο όνομα φερόμενος ως Κρητικός για να μην κινεί υποψίες όταν ταξιδεύει από τα Ζωνιανά στην Ολλανδία.

Ο γνωστός συνεργός του Πάτρικ ο Αστερίας ταξιδεύει πάντα με τον Μπομ για να προκαλεί αντιπερισπασμό στις διωκτικές αρχές καθώς περνάνε από το τελωνείο κάνοντας παντελώς ηλίθιες και ανούσιες ερωτήσεις, παριστάνοντας πως είναι μέρος του χαρακτήρα του, όταν στην πραγματικότητα έχει IQ 196.

Ως εγκέφαλος της σπείρας φέρεται ένας τετραπέρατος και τσιγγούνης με το κωδικό όνομα κύριος Καβούρης, το οποίο φημολογείται πως είναι ψευδώνυμο κάποιου βαρώνου της κοκαΐνης από τη Μπογκοτά. Την ιδέα για το ψευδώνυμο φέρεται να την συνέλαβε από τις πρόσφατες πλημμύρες στην Κολομβία.

Το ΕΣΡ συνεργάζεται μυστικά με την Interpol για να στιγματίσει τον Bob προκειμένου να προκαλεί τα βλέμματα του γενικού πλήθους, η οποία θα εμποδίσει σημαντικά τις επαφές που θα μπορεί να έχει ο Bob με άλλους διεθνείς εγκληματίες.

Το Κανάλι 9 και ο Νίκος Ευαγγελάτος που φέρονται ως θύματα στην απόφαση του ΕΣΡ στην πραγματικότητα συνεργάζονται με τη Δίωξη Ναρκωτικών αφού έχει άτυπα συμφωνηθεί να εξασφαλίσουν αποκλειστικά πλάνα από τη σύλληψη του Bob και των υπόλοιπων μελών της σπείρας.

25.11.07

Ζητούνται διαμαρτυρούμενοι...

Θα φτιάξω πολιτικό κόμμα και θα βάλω υποψηφιότητα για πρωθυπουργός στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Θα το κάνω μόνο και μόνο γιατί κάποιος πρέπει να κάνει κάτι για σοβαρά θέματα όπως αυτό:
http://www.e-tipos.com/newsitem?id=16831

Δεν είναι δυνατόν, δεν επιτρέπεται σε μια δημοκρατική χώρα να απομακρύνουν διαμαρτυρόμενους!

Εμείς κύριοι θα ενθαρρύνουμε και θα πριμοδοτούμε τέτοιου είδους διαμαρτυρίες και δη αν προέρχονται από εργαζόμενα νεαρά κορίτσια!

7.11.07

Έυ! Τι? Εμ.... (ATM)



Εξηγήστε μου ακριβώς γιατί τα ATMs σου δίνουν την επιλογή να βγάλεις ότι ποσό θέλεις, ακόμα και μετά την υποδιαστολή;

Λες και άμα πατήσω ότι θέλω €132,68 θα μου τα δώσει...

Samantha Who?

Ήθελα να γράψω ένα post για το πόσο δε γούσταρα τα τετράδια της Unicef όταν ήμουν πιτσιρικάς και για το ότι τώρα που μου στείλανε κατάλογο μου αρέσανε κάποια δώρα και τέλος πάντων να πάτε να αγοράσετε τέτοια δώρα αντί για μαλακισμένα χαζοδώρα και κάρτες που κανείς δε θα θυμάται.

Αλλά επειδή το θέμα αυτό θα πέθαινε πολύ σύντομα, σας προτείνω να πάτε οπωσδήποτε να torrentάρετε το Samantha Who? με πρωταγωνίστρια τη γκόμενα με την οποία την παίζατε κάτω από την κουβέρτα στα 14 σας. Δείχνει δυνατή...